Over Svea

_A5A3078def (2)
Hoewel haar naam anders doet vermoeden is Svea Ersson (Heemskerk, 1965) een Nederlandse auteur. Als kind las Svea heel veel, later kwam daar het schrijven van verhalen bij. Haar eerste boek voltooide ze op haar zestiende, daarna schreef ze jarenlang niets, tot het in 2000 weer begon te kriebelen. Toch zou het tot 2008 duren voor ze eindelijk een manuscript instuurde voor een schrijfwedstrijd. Ze won niet, maar de uitgever wilde haar boek wel uitgeven. In de tussentijd kwam er een nieuwe schrijfwedstrijd voorbij waarvoor Svea – in twee maanden tijd – een nieuw manuscript schreef. Deze wedstrijd won ze wel en het leidde tot de publicatie van haar eerste boek. Alleen Eva verscheen in 2009 bij De Crime Compagnie (toen nog Verbum Crime geheten). In 2010 volgde Voor altijd Isa en in 2012 kwam Zonder Lisa uit, een indirect vervolg op Alleen Eva. In 2014 is Na Melanie gepubliceerd. In 2019 ging Svea een samenwerking aan met collega-auteur Marelle Boersma en schreef ze een korte thriller in de serie Vertrekthrillers. In oktober 2020 volgde een nieuw boek: Hej Denemarken. Ook Hej Denemarken maakt deel uit van de succesvolle Vertrekthrillerreeks van Marelle Boersma.

Svea is getrouwd en heeft een zoon van achttien. Naast het schrijven werkt ze bij een gemeente als medewerker HRM.

Comments are closed.