Alleen Eva

alleen-eva_wbs_
In februari 2016 is de vernieuwde uitgave van Alleen Eva verschenen!

Verschenen: augustus 2009, juni 2014
“Veelbelovend debuut!”

Alleen Eva vertelt het verhaal van Eva, een jonge vrouw van tweeëndertig. Ze is getrouwd met psychiater Frank en is stiefmoeder van zijn twee puberende kinderen. Haar leven lijkt voort te kabbelen totdat Eva een eerste dreigbrief ontvangt.
Dan volgt de ene gebeurtenis de andere op. Haar bejaarde buurvrouw komt om bij een brand en Eva erft haar zomerhuisje in Zweden. Eenmaal in Zweden krijgt Eva een hartstochtelijke affaire met een knappe en jonge Zweed. Maar zelfs daar weet de schrijver van de dreigbrieven haar te vinden… Alleen Eva is een zinderende psychologische thriller. De auteur, Svea Ersson (1965) won in 2008 de manuscriptenwedstrijd van Uitgeverij Verbum. De jury, bestaande uit de hoofdredacteuren van Vrouwenthrillers.nl, Chicklit.nl en Vrouw.nl, was lovend over Svea’s beeldende schrijfstijl: Alleen Eva is een echte vrouwenthriller.

Ze.nl
Alleen Eva is een verschrikkelijk spannend boek, ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten. Vooral de tweede verhaallijn, die ik nu niet ga verklappen, is echt geweldig. Wie is dat? Waarom weet hij zo veel? Het boek is levendig geschreven en als je net als ik beeldend ingesteld bent, dan zie je alles voor je. Ik ben diep onder de indruk van Alleen Eva

Jannie van der Lee van boekhandel Ravenswaay in Bunnik:
Wat een geweldig boek, het is spannend tot op de laatste bladzij met ook heel veel verrassingen. In een woord een topboek!

De Weekkrant:
‘Oké, de relatie tussen Eva en de 18-jarige Tommie is wel wat onwaarschijnlijk, maar de rol van de jonge Zweed draagt wel bij aan een spannend, vermakelijk en romantisch verhaal.’

S.Scholten, thrillerboek.nl:
Alleen Eva is een van de betere psychologische thrillers die ik ooit gelezen heb en waarin elke persoon een ‘duistere’ kant blijkt te hebben. En het is nog maar een debuut, dus dat belooft veel voor de toekomst. De psychologische spanning kom het sterkst naar voren door een tweede verteller die in cursief gedrukte korte hoofdstukken aan het woord komt.Wie is die verteller en waarom weet hij zoveel van en over Eva? Waardering: 4 van 5 Sterren!

Leesclub Barghaar te Kloosterhaar:
“SUPERBOEK! Ben er doorheen gevlogen. Heb me geen moment verveeld. Ik kon niet meer gaan slapen totdat ik het boek uit had! Wie is toch die verteller, ik moest het weten!!
De 18-jarige Tommy is wel erg wijs voor zijn leeftijd…Iemand in vriendenkring met zelfde ziektebeeld, griezelig herkenbaar… Jammer dat ik het boek uit had! Machtig mooi! Ben nu wel heel benieuwd naar haar volgende boek!”
Kortom: een dikke 8,5!

Comments are closed.